Kärlekens bro

Paris ~Dag 5 ~ Onsdag

Efter katakomberna, när vi kom upp möttes vi av strålande sol och värme. . Var skönt att komma från den hemska, fuktiga, kalla, mörka underjorden till paris fina gator.

Senare på kvällen efter en middag på resturang skulle jag köpa ngt till Jay,  fick en idé att köpa ett lås ;)
På låset skrev jag Första bokstäverna i mitt och Jays (Jays riktiga) namn


Ni kanske tyckte att det var konstigt att jag köpte ett LÅS till Je av allt man kan köpa i paris, men som ni ser så är det inte bara jag som har  gjort det till sin kärlek, Hela bron är fylld med olika lås från olika länder, japan, frankrike, korea, tyskland osv. . så står det deras namn och evig kärlek.. Då låser man fast sin kärlek och har varsin nyckel. . så det var min present till Jay och han blev jätte glad : ) <3


katakomberna paris

Paris ~Dag 5 ~ Onsdag

Idag ställde vi oss i kö till Katakomberna.
tog kort på en liten bit av kön:


Katakomberna - massgrav
En trappa leder ner under marken ungefär 20 meter. Efter det börjar mörkret. In i de underjordiska gångarna tills det blir stopp vid en port. ”Arrête, c´est ici l´empire de la mort” – Stopp, det här är dödens rike.
Katakomberna i Paris,  är en stor massgrav.
Här finns ungefär 6 miljoner skelett begravda i ett virrvarr av tunnlar och gångar som uppgår till den totala sträckan av hela 30 mil.
1785,pesten kom till Paris och många blev smittade, därför tyckte dom att det var ohälsosamt att ha dom i jorden för gravarna började bli fulla.
Därför grävde dom upp liken och lastade upp alla på en kärra som dom körde ner under jorden, detta skädde under natten så att inte befolkningen skulle upphöra eftersom dom körde kärran med dom ruttna liken genom staden.
- - - - - - -- - -
jag bestämmde mig för att INTE ta kort. . jag kunde typ inte haha. . kändes som att jag (stör dom). . fast typ alla runt omkring mig tog kort helatiden

Därför tar jag bilder från internet.


Glass på ''Quick''

Paris ~ Dag 4 ~ Tisdag
Vi beställde varsin glass och den var hur god som helst, efter att vi hade tjockat i oss den fortsatte vi upp längs den kända shopping vägen.

. .sen matade jag dom här söta fåglarna med vitt bröd som vi hade köpt.. dom blev typ galna


Nudl's

Igår efter skolan kom Jay och hämtade mig med bilen, vi for till stan och åt glass. .sedan for vi till thai-affären för att köpa chips och lite nudlar.
Jag hade köpt en åt alicia också haha
Alicias naglar passar till . .''nudel omslaget'' HAHA:*
25 april - 16 år

Jag fyllde år i måndags xD. . 16 år nu..

Haha blev en bild från 2009 haha
båt

Paris ~ Dag 4 ~ Tisdag

Idag var det ju tänkt att vi skulle gå till Louvren men då vi kom dit  sa dom att det är stängt på tisdagar. happ.
Då bestämmde vi att ta det imorgon istället och leta efter en . .haha ''turist båt'' typ. . vi var först dit så vi fick ju dom bästa platserna (längst fram uppe på taket) :)


Alltså det enda som var drygt med den här båtresan var de svenska gammlingarna som satt bakom oss som klagade på ALLT, typ när båten åkte förbi eiffeltornet sa dom bara '' men GUD va ovärt, dom kunde ju ha använt de där matrialet till något vettigare!! ''  ''men dom pratar ju bara på engelska, då fattar man ju ingenting! onödigt att åka med!!''
Man blev rätt less att sitta och höra på då dom klagade på typ hela Paris hahaha


Te och choklad

Paris ~ Dag 3 ~ Måndag

På kvällen efter att ha gått en mil kändes det skönt att komma ''hem'' till hotellet igen.
Som tur va hade vi en vattenkokare på rummet så vi köpte te och lite choklad till kvällen. Te <3
:D


Sommar och sol i paris

Paris ~ Dag 3 ~ måndag

Här kommer lite bilder som jag tog efter att vi hade varit inne i Notre Dame, eftersom det var så fint väder och grönt överallt!
notre dame

Paris ~ Dag 3 ~ Måndag

Denna dag var ännu varmare än dom första 2 dagarna, det är någontin jag saknar med paris (värmen-sommaren) Fast det har ju börjat bli lite varmare här hämma nu också så sommaren är ju påväg.
Men idag så gick vi till Notre Dame.


<3


Eiffeltornet

Paris ~ Dag 2 ~ söndag

Ja, fortfarande söndag haha, glömde att vi var ju och såg eiffeltornet samma kväll. Det var fullproppat med människor i parken som satt och fikade och det såg jätte mysigt ut!

Man ser inte så bra på den här bilden men tornet glittrar typ på kvällen. det började exakt 21:00
och det var jätte vackert, synd att kamera batteriet tog slut precis efter denna bild xD (typiskt)
Men här är en liten liten film på hur det såg ut (inte jag som filmar)


Quick?

Paris ~ Dag 2 ~ söndag

Efter att vi hade gått i värmen rätt länge så kände vi at det var dags för något tjockt . .
Vi gick in på ett ställe som heter Quick burger .
Paris - dag 2

Söndag
Idag var jag mycket piggare och gick upp klockan 8.00 för att hinna fixa mig och sedan äta frukost.
Det var sjukt varmt, jag tror det var 25 C ungefär och det var ingen snö alls som vi har hemma, till och med blad på träden hade slagit ut så jag fick världens sommar känsla!

 

Paris - dag 1

Lördag

Vi kom fram till Paris på en lördag och jag var riktigt trött efter flygningen och det var rätt sent.
Det första vi gjorde var att försöka hitta en taxi som skulle ta oss till vårat hotell. När vi var framme vid vårat hotell så blev vi varmt välkommna av dom som jobbade där :) Rummet var ritkgit bra, det var som en lägenhet med ett kök och allt.

Så första dagen hann vi inte göra så mycket, vi gick ut och åt lite för att få upp lite energi, men gick sedan direkt till hotellrummet igen och somnade. klockan var kanske runt 10.


Paris imorgon

Idag tog jag ledigt sista lektionen, så jag, Alicia och Jonte var på stan vid 1 tiden kanske. Vi satt i Sagagallerian som vanligt på fredagar och fikade, Jay kom senare också <3
Det var en mysig dag och nu äre PÅSKLOOOV!!Ja, jag far till Paris imorgon, taxin kommer 07:15:*


Vill ha sommarIce cream

I Fredags sov Julia här, det var super mysigt! Sen på lördagen for vi in till stan där vi träffade Jay.
Tydligen så kunde man få hur mycket GB glass man orkade om man betalade 50 kr. Dom har det en gång varje år. Så vi gick så klart och ställde oss i kö haha
 Kvällens te.

Idag har det inte hänt så mycket på skolan. .det vanliga. .men imorgon har jag Teknik redovisning, man ska redovisa om en uppfinning som finns och prata om den typ.. gissa vad jag valde för spännande?!
KYLSKÅPET.. hahah jag tror inte NÅGON kommer att ha tråkigt under min redovisning nej nej,
Men iallafall så hörde jag att min bror ropade att det skulle bli regn imorgon, rätt mysigt faktiskt, älskar regn! förutom att man bara vill vara hemma och se film heladagen ist för att ha redovisning om KYLSKÅP. .

RSS 2.0